13.1.13

Ο δεκάλογος της γκαρνταρόμπας!

Όλες σίγουρα έχουμε πολλά αγαπημένα κομμάτια αλλά που όμως δεν ταιριάζουνε εύκολα με άλλα από την ντουλάπα μας. Αυτό συμβαίνει καθώς μερικές φορές ψωνίζουμε με γνώμονα το γούστο και τη διάθεση και όχι με τι ακριβώς μας χρειάζεται και τι είναι διαχρονικό και συνδυάζεται σωστά με τα υπόλοιπα ρουχαλάκια μας.

Υπάρχουν όμως δέκα βασικά κομμάτια που κάθε γυναικεία ντουλάπα πρέπει να περιέχει και που θα τα φοράμε όχι για μια δυο σεζόν αλλά θα είναι διαχρονικά και θα μας λύσουν το ερώτημα «και τι φοράνε τώρα;» πολλές φορές.





Ιδού, λοιπόν, η λίστα με τα 10!!!


·         LBD – το γνωστό μικρό μαύρο φόρεμα
·         Κλασσικό παλτό
·         Μπουφάν
·         Μαύρο υφασμάτινο παντελόνι
·         Απλή μαύρη φούστα
·         Άσπρο πουκάμισο
·         Τζιν παντελόνι
·         Μαύρες κλασσικές γόβες και μαύρες μπότες
·         Κλασσική τσάντα











Το μικρό μαύρο φόρεμα ή το γνωστό little black dress είναι αυτό που θα φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ, όλες τις μέρες της εβδομάδας και σε όλες τις περιστάσεις. Είτε στο γραφείο με ένα ζευγάρι μπαλαρίνες, είτε σε μια εκδήλωση με μικρό τσαντάκι και ψηλοτάκουνες γόβες πάντα με τα σωστά κοσμήματα το LBD είναι αυτό που μας σώνει κάθε φορά που δεν έχουμε κάτι καλό και συγχρόνως ιδιαίτερο να βάλουμε.








Το κλασσικό παλτό είναι αυτό που θ’ αγοράσουμε σε μικρή ηλικία, εκεί γύρω στα 20 και θα το κρατήσουμε μια ζωή. Ταιριάζει με όλα τα χρώματα, είναι διαχρονικό και πάντα κομψό. Για όσες δεν προτιμάνε το μαύρο, μπορούν να διαλέξουν ένα σε γκρι χρώμα ή και καμηλό.



 Το μπουφάν μας είναι απαραίτητο για τις περιπτώσεις που το στιλ μας είναι πιο καθημερινό ή και πιο αθλητικό. Θα το βρούμε σε κοντό ή και μακρύ μήκος, με κουκούλα ή χωρίς και σε όλους τους χρωματισμούς ανάλογα την ηλικία. Οι πιο μικρές μπορούν να πρωτοτυπήσουν μ’ ένα μπλε ρουά ή κόκκινο μπουφάν ενώ οι πιο μεγάλες να ακολουθήσουν τη γραμμή του μαύρου ή του μπεζ.




Το μαύρο υφασμάτινο παντελόνι είναι και αυτό ένα κομμάτι για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις. Οι πιο ψηλές και αδύνατες μπορούν να φορέσουν ένα ψηλόμεσο φαρδύ παντελόνι ενώ οι πιο κοντούλες ένα ¾ παντελόνι με πιο ανοιχτή μέση. Φοριέται με πουκάμισα, μπλούζες τουνίκ ή ακόμη και με λεπτά πουλοβεράκια.










Αυτή η απλή μαύρη φούστα είναι που ταιριάζει σε όλες μα όλες τις γυναίκες και κυριολεκτικά συνοδεύει όλα τα στιλ από το πιο κομψό, στιλ γραφείου ως και το πιο ροκ καθημερινό ντύσιμο. Φοριέται ως το γόνατο αλλά και πιο κοντή, όχι μίνι όμως!





Το άσπρο πουκάμισο αυτό το κομμάτι που λίγη του δίνουμε σημασία είναι ίσως το πιο απαραίτητο απ’ όλα! Γιατί ταιριάζει με όλα μας τα ρούχα είτε φούστα είτε παντελόνι, φοριέται είτε θέλουμε να κάνουμε μια κομψή εμφάνιση είτε μια πιο καθημερινή και συνοδεύεται από καθόλου κοσμήματα ή και το αντίθετο από ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια ή κολιέ. Μπορούμε αν θέλουμε να ξεφύγουμε από το κλασσικό άσπρο να προτιμήσουμε ένα σε παλ αποχρώσεις ή ακόμη και ριγέ.



Σίγουρα, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας το τζιν παντελόνι που στην κλασσική ίσια γραμμή, όχι τη skinny, ταιριάζει σε όλες και με όλα. Προτιμάμε το σκούρο μπλε χρώμα ή ένα μπλε όχι πολύ ανοιχτό. Τα ξεφτισμένα χρώματα είναι κυρίως για καλοκαίρι και μικρότερες ηλικίες και δεν ταιριάζουν με πολλά στιλ.



Τα δυο απαραίτητα ζευγάρια που θα φορέσουμε συχνά πυκνά είναι οι κλασσικές μαύρες γόβες, είτε σε λουστρίνι είτε σε ματ δέρμα και οι φλατ μαύρες κλασσικές μπότες. Για αυτές που αντέχουν το τακούνι μπορούν να βρουν και διαχρονικές ψηλοτάκουνες μπότες. Θα τις φορέσουνε με κολάν, με φούστα ή φόρεμα, με παντελόνι. Είναι τα παπούτσια που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει γιατί θα της φανούν χρήσιμα παντού και πάντα.



 














Για τέλος, έχουμε την κλασσική τσάντα. Σε μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος για να μας συνοδεύει όλη την ημέρα και να χωράει όλα τα απαραίτητα αλλά και να την κρατήσουμε για πολλά πολλά χρόνια. Συμβουλή: μην την παραγεμίζετε γιατί η εικόνα μιας φορτωμένης τσάντας δεν είναι και η καλύτερη αλλά και βασανίζετε αδίκως το κορμό του σώματος σας.


PAUL'S BOUTIQUE MAISY HALF SUEDE 93€
KEM - ΣΥΛΛΟΓΗ DREAM VACHETTA  220,00 €


 



















Αυτά και για σήμερα! Καλές αγορές, λοιπόν, και προσεκτικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...