20.1.13

Σουφλέ σοκολάτας!!!!

Αυτήν τη συνταγή, η αλήθεια είναι ότι την προσάρμοσα στα μέτρα μου παίρνοντας στοιχεία από κάνα δυο-τρεις άλλες συνταγές. Κατά ένα παράξενο τρόπο βγήκε καλή και στην οικογένειά μου την αγάπησαν πολύ!!!

Υλικά για 8 φορμάκια:



  • 250 γραμ. κουβερτούρα
  • 150 γραμ. μαλακό αλεύρι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 250 γραμ. ζάχαρη


Συνταγή:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τουτέστιν δυο κατσαρολάκια το ένα μέσα στο άλλο και το κάτω να είναι γεμισμένο με νερό). 
 
Αφού αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει μαζί.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα και καλά για να μη σβολιάσει το μείγμα μας.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα κουβερτούρας – βουτύρου στο μεγάλο μπολ. 
Προσέχουμε να μην πέσει νερό σε κανένα από τα μείγματα γιατί θα μας χαλάσει το σουφλέδακι. 

Ανακατεύουμε το τελικό μείγμα μια ακόμη φορά ως ότου γίνει ομοιόμορφο.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε τα φορμάκια ή τα αλευρώνουμε και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180.

Αν τα αφήσουμε παραπάνω ώρα θα γίνουν σαν κεκάκια.

Πρόταση σερβιρίσματος: λίγες φράουλες, σαντιγί, σιρόπι καραμέλας ή και παγωτό βανίλια.






Υ.Γ.: Προτιμάμε πορσελάνινα ή ανοξείδωτα φορμάκια που μπαίνουν σε φούρνο, όχι πλαστικά ή από αλουμινόχαρτο.



Καλή όρεξη!!!

5 σχόλια:

  1. μιαμ μιαμ...φαίνεται τόσο νόστιμο!!!
    Θα το δοκιμάσω σίγουρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι είναι!!! Απλώς έχω ξεχάσει να σημείωσω ότι εγώ π.χ. που έχω πλέον πάλιο φούρνο μπορεί να χρειαστεί και 30 λεπτά ψήσιμο (και ας είναι προθερμασμένος) ώστε να είναι ρευστό στη μέση. Αλλιώς ένα τετάρτο αρκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ζν μ'είχες κάνει φίλη τότε γι'αυτό! Χα! Τώρα που το είδες όμως καιρός να το δοκιμάσεις!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...